Blog

Eu

Nemulțumirile

Trăim în zilele noastre în perioada nemulțumirii. Epoca pandemică continuă pe același scenariu de anul trecut din aceste vremuri. În perioada lunii octombrie spre sfârșit și începutul lunii noiembrie Covidut o ia razna în România. Ceea ce a adus nou anul acesta în luna octombrie sunt două aspecte. În primul rând uniforma pandemică este însoțităContinue reading “Nemulțumirile”

Momente de viață

MOMENTUL DIN VIATA CAND COPIII TREBUIE SA DEVINA INDEPENDENTIVulturoaica, atunci cand isi alege tatal puilor sai, rupe o crenguta cu ciocul, se ridica la o inaltime mare si incepe sa planeze in cercuri cu ea.Atunci când în jurul ei încep sa se adune vulturii, ea lasă crenguța sa cada jos. Masculul care reușește sa prindăContinue reading “Momente de viață”

Un nou început

Când viața ne oferă șansa unui nou început am putea să lăsăm totul în spate. Trecutul să rămână în spate și să apreciem prezentul. Visele din prezent sunt în alte părți mai înălțătoare și dorința de a fi mai buni ne însoțește. Se topește însă în van și devine o iluzie deșartă cu fiecare pasContinue reading “Un nou început”

Un alt minut de poezie

CANTECde – GEORGE COSBUC –“A venit un lup din crângŞi-alerga prin sat să fureŞi să ducă în pădurePe copiii care plâng.Şi-a venit la noi la poartăŞi-am ieşit eu c-o nuia:“Hai la maica să te joace”- “Lup flămând cu trei cojoace,Eu chemam pe lup încoace,El fugea-ncotro vedea.Ieri, pe drum un om săracÎntreba pe la vecine:“-Poartă-se copiiiContinue reading “Un alt minut de poezie”

Viața ca o lecție

Viața noastră, oricum este ea, în fiecare zi ne oferă câte o lecție și depinde de fiecare dintre noi dacă suntem capabili ca să învățăm. Așa că poate până la o anumită vârstă putem ca să oferim recomandări: 1. Cel mai important personaj al vieții noastre suntem noi. Din acest motiv nu trăim nicio clipăContinue reading “Viața ca o lecție”

Lecția zilei

L-am întrebat pe unul dintre prietenii mei care a trecut de 58 de ani ,și se îndreaptă spre 60 :Ce fel de schimbare simte în el?Mi-a trimis următoarele rânduri foarte interesante, pe care aș vrea să le împărtășesc cu voi :1) După ce mi-am iubit părinții, frații, soția, copiii, prietenii, acum am început să măContinue reading “Lecția zilei”

Prototip de versuri

Astăzi a existat și trăiește un soare și o lună, iar muritorii suntem speriați de o coroană. Soarele a cuprins suflarea întreagă și noi încă vorbim de o boală universala. Vrem sentimente frumoase și oamenii parcă nici nu mai sunt. Sunt suflete și trupuri care iar se duc spre apus. Absorbim viața cerșind către cerContinue reading “Prototip de versuri”

Îndemn la luptă

Puține poezii sunt atât de pline de istorie cât și de literatură cum sunt poeziile lui Radu Gyr. Pentru că nu dor nici rănile din lupte cum dor “renunțările la vis”. În momentul în care renunțăm la vis renunțăm la noi și devenim morți în viață. Nu mai avem speranța pentru că sufletul în acelContinue reading “Îndemn la luptă”

Vremuri cu repetiție

Trăim în vremuri fără de înțeles fără a cunoaște glasuri și mulțimea. A îmbrățișa este o pedeapsă, iar a simți ar fi un crunt blestem. A cel a necunoașterii de sine și a celor îndelung uitate și totuși încă mai există ceva ce încă reprezintă viață. Un vechi mister de când este lumea și totușiContinue reading “Vremuri cu repetiție”

Și totuși pe cer soarele vrea ca să iasă….

Și totuși pe cer Soarele vrea să iasă. Ale lui raze să le împrăștie în lume. Să împartă puțină bucurie bolnavilor și celor infestati cu frică. Să lumineze a lor cale spre înfrigurațiiînfrigurați cu căldura imensei sale vraje. Să arate că lumea nu se oprește în fața unei boli.Și dacă totuși lumea se încruntă. PrivireaContinue reading “Și totuși pe cer soarele vrea ca să iasă….”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: