Profitorii


Reprezintă speciile umane care obțin avantaje financiare sau morale. Primul avantaj reprezintă regula comerțului din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Presupune bugetul, investiția, cheltuielile și recuperarea investiției sau dacă dorim diferența dintre investiție și cheltuieli. Pe scurt se numește profit.

Profitorii morali reprezintă persoanele care se află în căutarea victimelor. Odată găsită victima investesc timpul bazat pe linguseala, a se arăta cei mai buni oameni din lume. De aici pornește investiția urmată de cheltuieala timpului lor în care suntem ascultați în toate problemele noastre. Urmăresc cu mare atenție punctele noastre slabe spre a avea avantaje în urma lor mai târziu. Încep ca să practice politica șantajului, emoțional sau financiar. Cu toate intențiile bune cu care paveaza drumul spre iad încep să ceară în schimbul prieteniei și a dedicarii timpului lor avantaje. Preluând treptat această politică cresc nivelul pe măsură ce avansează. Ba mai mult susțin că aceste avantaje le obțin spre binele nostru. În momentul în care obțin toate avantajele care cred ei și nu le mai folosim intereselor lor încep treptat ca să se descotoroseaca de noi căutând noi victime. Orice formă de protest din partea noastră este susținută ca negativista și nefondată. Profitorii, căci despre ei vorbim, nu consideră că ne datorează recunoștință pentru lucrurile pe care le facem pentru ei ci o văd ca pe o normalitate. În momentul în care nu le mai furnizăm lucruri utile încep ca să ne barfeasca și a scoate lucrurile intime ale noastre către alte potențiale persoane utile. Binenteles că nu recunosc greșeala și continuă ca să lucreze și pe partea parșivă. Dacă suntem mai buni la suflet sau sensibili vor reveni de atâtea ori de câte ori au nevoie, fiind dotați și cu încăpățânare, profitând și de naivitatea noastră. Ne vor găsi întocmai unde ne-au lăsat când ne-au abandonat.

Va depinde de fiecare dintre noi să dăm dovadă de stimă și de iubire de sine și de a îndepărta aceste persoane toxice din viața noastră întocmai spre indignarea lor. Până la urmă oricum suntem și personaje negative nu numai pozitive când situația o cere, iar profitorii au nevoie de această atitudine a noastră. Aceasta se va întâmpla numai în cazul în care ne mai respectăm propria persoană. Dacă nu credem că există profitori și parșivi este suficient ca să analizăm puțin relațiile noastre și cât de sănătoase sunt și cât de mult bine ne aduc. Și nouă ar fi frumos ca să ne aducă și să ne facem numai bine dacă ne cunoaștem menirea asupra propriei persoane..

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: