Democrația bebelușilor


În mod normal, un individ care împlinește 32 de ani are o anume experiență de viață și este considerat pe drumul, dacă nu a ajuns încă, spre maturizare. De așteptat ar fi ca individul să fie căsătorit și chiar să fie în grija sa și cel puțin un copil.

În aceste condiții un stat care are aproape 32 de ani în democrație consider că este la nivelul de bebeluș. Smiorcaie și plânge doar de dragul de a fi auzit și oamenii doar presupun motivul manifestărilor sale. De exemplu dacă ceva nu funcționează, puține lucruri funcționează de obicei, în oraș sau în țară de vină este conducătorul. Atunci înseamnă că principiul majorității în luarea deciziilor comunității nu funcționează și suntem în dictatură. Inițiativa civică înseamnă că anumite încălcări ale legii sau diferite probleme pot fi soluționate și de cetățeni. Numai că principiul ceaușist funcționează încă în spațiul carpato-danubiano-pontic. Drepturile și libertățile cetățenilor sunt încălcate și funcționează principiul dezinteresului și al fatalității. Oricum sistemul cu capra vecinului era prezent și în viața anterioară democrației. Binenteles că atitudinea aceasta a permis cercurilor politice și ar fi o rușine ca să le spunem mafiote, “Cosa Nostra” are sau avea principii ceea ce lipsește cu desăvârșire în ziua de astăzi, ca să se întindă ireversibil. Drumul spre dictatură Se ReInstaureaza după anul 1989 ca să nu spunem că a continuat aceleași idei și principii.

Precum observăm că nici clasa conducătoare, provenită din rândul cetățenilor, și nici populația nu are cultura democrației. În aceste condiții, somnul națiunii de aproape 32 de ani a născut monștrii din ziua de astăzi. P.C.R. conduce și în ziua de astăzi România, iar literele respective doar și-au schimbat semnificația în “Pile, Cunoștințe și Relații”. Cu restul problemelor ne confruntăm în fiecare zi și speranțele de schimbare a situației sunt numai în mai rău sau să rămânem la fel, preferabil fără mască și nedistantati social.

Abonează-te pentru a avea acces

Citești mai multe din acest conținut dacă te abonezi azi.

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: