Idealizarea


Fiecare dintre noi are propriile sale dorințe, spuse sau nespuse altor oameni. Ele reprezintă acele dorințe despre care credem că ne-ar face fericiți. Văzând practic acele tablouri perfecte, cărțile de dezvoltare personală ne spun că noi am aruncat practic, prin intermediul subconștientului, acele imagini în Univers și că ele, mai devreme sau mai târziu, se vor realiza. Mai mult, dacă vom munci în fiecare zi pentru a le înfăptui vom ajunge ca să le și trăim. Înarmați cu răbdare și perseverență luptăm în acest sens infruntand și eșecurile. Spun marii vorbitori motivationali că ele ne vor face mai puternici și ca să nu ne oprim până nu este finalul dorinței noastre perfecte.

Englezii ar spune bullshit, iar noi, plini de bun simț și conform traducerii hosulongiene , spunem praf în ochi sau “Oh Doamne ” păstrând metafora. Motivele pentru care nu se întâmplă momentele ideale, din păcate sau din fericire, pornesc tot de la noi. În primul rând depinde de ceea ce ne dorim și ca aceasta să nu fie cumva imposibil sau Creatorul destinului nostru să nu fie de acord. Cică ar avea ceva mai bun pregătit pentru noi și nici nu este egoist. Mai departe depinde de cât efort depunem în ceea ce vrem și la câte lucruri suntem dispuși ca să renunțăm ca să primim idealul. De multe ori dacă drumul spre ideal ne face ca să nu ne simțim bine nu mai este ideal. Chiar ajungem ca să credem că este imposibil și atunci vrem ca să renunțăm la dorința noastră. De multe ori atunci când ne acceptăm viața fără idealul nostru, atunci se produce situația neașteptată care ne aduce pe drumul spre ideal. Oamenii numesc aceste momente miracole, adică binele neașteptat.

În privința oamenilor este însă mai complicată povestea. Poate pentru că fiind atât de diferiți, nici noi și nici alte persoane nu vom reacționa întotdeauna așa cum vreau ceilalți. Binenteles că pornește orgoliul urmat de frustrare și aruncăm foarte ușor cu anumite cuvinte atunci când putem ca să înțelegem aspectul mai sus menționat. Pe lângă aceste lucruri în loc ca să căutăm oamenii ideali ar fi nevoie ca să căutăm persoanele potrivite pentru noi. Aceste persoane, în mare măsură ar fi frumos ca să ne facă și bine, în mare parte din timp. Renunțând la pretenții, orgoliu și frustrări s-ar putea ca viața să ne surprindă în mod plăcut. În mod neplăcut ne cam surprinde destul de des și chiar dăm șansa ca să facă acest lucru. Dacă mai adăugăm și așteptările noastre servim cu ajutorul idealizarii meniul perfect, nesănătos chiar de trei ori pe zi și cu tot cu mișcare de cel puțin treizeci de minute, de a fi nefericiți. Sincer este și păcat de noi că putem ca să fim fericiți și tineri, cel puțin în suflet, până când Doamna cu Coasa, nu am înțeles de ce nu vine cu toporul, ca să ne ducă din această existență fizică în teritoriile necunoscute. Poate în viața de rinocer următoare nu vom mai avea aceleași sentimente ca și aici. Până atunci să ne facem viața așa cum știm și putem pe aici.

Abonează-te pentru a avea acces

Citești mai multe din acest conținut dacă te abonezi azi.

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: