Revoluția


“Alooo alooo ! Stați liniștiți la locurile voastre!” Aceste rânduri nu își propun să elucideze misterul revoluției române din luna decembrie a anului 1989. Adevărul este dincolo de noi. Mai la est sau mai la vest prin sertarele Securității.
Aceste rânduri își propun să preamareasca ziua de 14 iulie a anului 1789 , un fel de revelion al revoluțiilor. În acea zi oamenii de rând francezi, starea a treia, au atacat inchisoarea Bastilia, cea mai temută închisoare din Franța și se spune că ar fi cucerit-o. Acest eveniment este denumit Căderea Bastilliei și reprezintă mâine ziua națională a Franței. Se auzea “Libertate, egalitate și fraternitate” pe versurile cântecului Marseilleza.
În traducere liberă pentru anul 2021 în România cuvântul revoluție are un alt sens. În primul rând se dorește schimbarea vieții românilor. Nu mă întrebați cum pentru că românul din prezent nu știe. El știe că toți românii trebuie să trăiască bine și că oamenii politici trebuie să fie închiși sau să plece. Nu întrebați unde pentru că revoluționarul român nu precizează. El știe așa: Jos cutare! Jos cutare! Afară cu penalii. Andrea Bica, Elena Udrea și Sebastian Ghiță, penali simpli din țară, au și plecat afară din țară. Doar S.R.I. le mai știe soarta și mai aduce câte unul înapoi la anumite intervale de timp pentru a nu fi bruscata mass-media. Revoluționarul român, pregătit cu pancardele de rigoare bune de poze pe facebook sau instagram și cu telefonul încărcat 100 % iese în stradă. În timpul marșului intră și live pe facebook nefiind nici analfabet și manifestându-și prezența revoluționară. Tik-tok se poate folosi doar când revoluționarii postcontemporani se dezlănțuie. Dacă se face mai frig revoluționarul român dispare. ” Azi îl vedem și nu este” era vorba poetului Mihai Eminescu. Știm că apare și pe o hârtie financiară și că se mai dă la examenul de bacalaureat câteodată. Lăutarii știu de ce.
Cu alte cuvinte, dacă pe anumite persoane i-ar fi interesat revoluția franceză începută în 14 iulie 1789 ar fi știut că o revoluție cuprinde: un program revoluționar în care sunt cuprinse cererile sau nemulțumirile populației, lideri ai revoluționarilor precum și modul de acțiune. În schimb în ziua de astăzi avem o majoritate nemulțumită de situația din România condusă de o minoritate coruptă. Parcă ar fi o democrație nordcoreana sau sovietică din vremurile bune staliniste. Cel puțin așa a început..Ei Coronavirus sper că nu aceasta este intenția ta. Viva la revolucion! Sau Florica dansatoarea?

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: