Înstrăinarea


În viața noastră stabilim foarte multe relații în decursul anilor. Începând cu anii de școală, unii oameni ne sunt doar colegi, iar alte persoane devin mai apropiate. După anii de școală, puține relații de prietenie rămân și de multe ori le putem spune cei mai buni prieteni. Mai departe, când începem ca să lucrăm legăm alte relații de colegialitate sau de prietenie. De asemenea, la fel se întâmplă în toate domeniile noastre de plăcere sau hobby-uri, dacă doriți așa. Ajungem astfel parcă să ne legăm prieteniile în funcție de hobby-uri și de activitățile noastre sau în funcție de domeniile noastre de interes.

Viața noastră astfel, ne desparte de mulți oameni, iar locul lor este luat de alte persoane. Când pierdem însă, cunoștințe sau prieteni în funcție de interesele noastre nu ne afectează foarte mult. Pe undeva, în adâncul sufletului nostru, știam că sunt doar legături pasagere. Ceea ce ne afectează cel mai tare sunt acele prietenii apropiate care se strică pe zi ce trece. Faptul începe cu a fi ușor ignorați, iar părerea noastră să nu mai conteze. Mai departe, din anumite motive persoanele respective, sub diferite pretexte, încep să nu ne mai răspundă la telefon, invocând tot felul de motive. Încercând ca să nu fim suparaciosi ne mulțumim cu firmiturile aruncate de aceste persoane în anumite momente. Dacă protestăm răspunsul este că suntem prea suparaciosi și că avem doar impresia de înstrăinare. Trec zile întregi în care acei prieteni nu se mai interesează de soarta noastră și aflăm că, treptat, am fost excluși din viața lor. De multe ori se întâmplă astfel de situații când respectivii invocă motivul unei iubite sau a unei căsătorii. Din acest punct de vedere, motivul este pueril pentru că sunt mulți oameni căsătoriți sau cu iubite care, binenteles, că au prieteni apropiați. Numai că această înstrăinare este ceea ce afectează, mai ales dacă avem și o parte sensibilă. Realitatea este că, poate, aceste persoane și-au terminat rolul principal din viața noastră și că de fapt poate nici nu ne-au fost prieteni atât de apropiați cum credeam noi. Așteptările noastre sunt acelea care ne-au dus la dezamăgiri și atunci, de multe ori, soluția noastră involuntară este de a ne retrage într-o cochilie și de a nu ne mai deschide sufletul atât de ușor în fața altor persoane. Nici nu este prea greu în ziua de astăzi când greu mai găsim oameni care să merite încrederea noastră. Poate că, gândind așa, pierdem multe potențiale prietenii și cerem prea mult de acolo de unde nu este. În orice caz, recomandabil este ca să ne înconjuram de persoane cu o atitudine pozitivă pentru că sunt cazuri în care și noi avem nevoie, chiar dacă mai rar, de o manuta de a ne continua drumul vieții. Putem și chiar, nu este atât de greu și trebuie numai puțin exercițiu timp de 21 de zile, de a nu mai avea așteptări și atunci viața nu ne mai surprinde, nici plăcut și nici neplăcut. În final să acceptăm ceea ce vine și cine vine, fără întrebări și fără să cerem răspunsuri. Este totuși, pur și simplu o viață a noastră, așa cum este ea, bună și nebună.

Abonează-te pentru a avea acces

Citești mai multe din acest conținut dacă te abonezi azi.

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: