Complicat


Cu foarte mult timp în urmă, în vremea în care oamenii treceau de la sunete la cuvinte, comunicarea se realiza ușor. Destul de des, în ținutul nostru, apărea câte un om cu câte un cuvânt. Primele cuvinte aduse au fost Da și apoi cineva, mai rebel, a spus că ar trebui să fie și un cuvânt Nu. Toată lumea le-a îmbrățișat și se salutau cu aceste două cuvinte. După aceea, printre atâtea drumuri, o persoană, rămasă anonimă, a găsit un cuvânt pentru care a primit un primit un premiu, cu toate că-l găsise foarte ușor și acesta este Simplu. Atât de mare a fost bucuria oamenilor încât se bucurau de el în fiecare zi. Totuși, într-o zi, oamenii dintr-un ținut alăturat au pornit un război, fiind geloși pe bogățiile, materiale și spirituale, ale ținutului nostru. Chiar dacă au câștigat, oamenii noștri au fost nevoiți ca să lupte din greu pentru victorie. Atunci, un om hain și laudaros, a spus la final un nou cuvânt, care a definit războiul și anume Complicat. Oamenii au uitat de cuvântul Simplu și au îmbrățișat noul cuvânt. Numai că, tot spunând “totuși dacă ” pe lângă acest cuvânt Complicat, au început ca să-și piardă încrederea unii în alții și chiar în ei. Devenind mai răi, tot își doreau mai multe lucruri, nemaimultumindu-se ca și înainte cu locurile înconjurătoare. Au pornit războaie cu alte ținuturi și au pierit mulți dintre ei.

Despre istoria ulterioară a ținutului nostru nu se mai știu foarte multe povești, dar se spune că printre ei a fost un om înțelept care a dorit să alunge cuvântul Complicat din viața oamenilor și să aducă înapoi cuvântul Simplu. Nici până în ziua de astăzi misiunea lui nu a avut sorți de izbândă pentru că oamenii, de prea multe ori, îmbrățișează cuvântul Complicat, mult mai ușor, decât cuvântul Simplu. Totuși, unii dintre noi care au găsit cuvântul Simplu și gândesc așa se bucură mult mai mult de viață. Aceia care au rămas adepții cuvântului Complicat au o viață amară, frustrantă, nu se bucură decât de foarte puține lucruri și duc războaie cu arme verbale sau gânduri cu ei înșiși și prin urmare, cu celelalte persoane. Așa cum și atunci oamenii au avut de ales așa și acum viața noastră se rezumă la două verbe: a alege și a decide. Depinde de fiecare dintre noi individual cum alegem ca să fim, complicați sau simpli și așa va fi și viața noastră, în mare parte a ei.

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: