Perlele zilelor noastre


În ziua de astăzi suntem apreciați ca oameni după bani sau funcție. Dacă avem o mașină scumpă, haine care costă bani mulți suntem iubiți condiționat. Mai mult dacă dăm impresia că avem bani mulți parcă altfel este respectul prea multor oameni. Binenteles dacă se întâmplă să fim într-o funcție importantă, despre care se știe că se câștigă foarte mulți bani altfel suntem priviți.

Din punctul meu de vedere, oamenii care privesc astfel natura sunt goi interior și extrem de superficiali. Nu caută profunzimea unui om și de fapt, ei se scot singuri la vânzare ca și cum ar prezenta o ofertă. Cu alte cuvinte, practică o prostituție a interesului și unei optici meschine a înțelesului etimologic al cuvântului om. Fațada, pupincurismul și actoria sunt prezente în cadrul acestor ființe pentru că de fapt vorba populară “interesul poartă fesul ” o regăsim foarte bine în această situație. Numai că în lumea banilor și a funcțiilor, cum totul se vinde sau se cumpără, oamenii sunt văzuți doar ca niște obiecte lipsite de gânduri, senzații sau sensibilități proprii. În momentul în care nu mai sunt utili sunt aruncați la primul tomberon și binenteles tot din cauza lor sau sensibilității care-i caracterizează.

Eu, autorul acestor rânduri, prefer ca să văd omul și nu funcția și nu practic, spre marele meu dezavantaj, lingușeli. Mai mult nu cumpăr oameni și categoric, nici sentimente și nu mă prezint ca ceva care face parte din hypermarket-ul vieții. Nu sunt nici promoție sau o ofertă pentru că singurul aspect pe care-l pot acorda sunt eu ca și om. Pentru restul calităților nu este nici dorință proprie sau motivație și categoric, nici principii, atât cât mai valorează ele în ziua de astăzi. Din acest motiv, principiile, cinstea sau corectitudinea nu sunt de vânzare, dar au un preț imens care, în câteva situații, s-a plătit cu timp pierdut. Pentru alte situații ale vieții personale este realitatea și nu aceste rânduri care nu vizează oamenii cunoscuți ci doar imaginația lor perfidă.

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: