Fapte normale


În incursiunea virtuală avem intenția de a ne lăuda cu ceea ce facem sau cum arătăm în diferite ipostaze. Această poză are rolul de a scoate evidență altceva. Nu doresc ca să fie lăudată persoana care a făcut acestă operă caritabilă. Din contră ar trebui să fie evidențiată ca un aspect negativ al societății românești.

Poate părea cel puțin ciudat sau o fatarnicie, dar nu este așa. Pentru descrierea acestei situații nu voi folosi pronumele personal de persoana întâi singular “eu” ci pronumele personal de la forma plural “noi”. Într-una din zile, pe o alee, noi am observat sufletelul din imagine care mieuna de zor, cu simpla dorință de a fi hrănit. În naivitatea sa și slăbit, s-a apropiat de noi cu intenția mai sus menționată, dar înfricoșat de oameni. Mai departe, mișcat de frumusețea sa, noi, având în dotare un pliculet de Wiskas, ca de obicei, am găsit un loc umed pe asfalt și l-am deschis pentru satisfacția ei. În minute puține a fost devorat conținutul spre mirarea unor trecători, pesemne tot oameni, dar pasibili și indiferenți. După consumarea hranei, pisica din imagine s-a apropiat de noi cu simpla nevoie de a fi mângâiata ceea a produs un tors gingaș și dragalas. Din păcate a trebuit ca să refuzăm insotirea sa până acasă, ceea ce nu a fost chiar atât de greu, având în vedere că apropierea altor oameni a făcut-o ca să se îndepărteze, iar pe noi ne revoltă imposibilitatea gazduirii tot din cauza unor reticențe independente de voința noastră.

Totuși, dacă nu am putut ca să o salvăm, cred că putem ca să ne dăm seama că ea sau el, este doar un exemplu dintre atâtea pisici care caută nevoile primare ale unei ființe. Oricât se desfășoară campanii pentru sterilizarea pisicilor, numărul lor de pe stradă este în continuă creștere. De asemenea, indiferenta sau mai rău agresivitatea asupra pisicilor ne facem complet inumani pentru singurele ființe din Univers dotate teoretic cu inteligență. Din acest motiv am folosit noi pentru că de fapt este problema comunității din care facem parte și cel puțin, ar fi nevoie ca să fie o normalitate hranirea sufletelor patrupede care trăiesc în condiții grele pe stradă. Conștientizarea acestei probleme, sterilizarea, partea altruista a oamenilor precum și interesul, chiar bazat pe donații provenite din campanii bazate pe voluntariat ar putea ca să schimbe situația bietelor făpturi atât de dragi nouă. Avantajele sunt multiple, nu numai din punctele de vedere menționate, dar și din simplul fapt că produc o stare pozitivă atât de necesară în zilele noastre. Cel puțin noi am încercat ca, pentru câteva momente, să facem o pisică ca să toarca. Voi ce ați făcut bun astăzi?

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: