Învățământul românesc onlineEste știut deja că învățământul din România se bazează pe planuri pe termen scurt și foarte scurt. Noroc că este plin de hârtii de cele mai multe ori fără rost. În această situație a venit pandemia lui Covid vodă.
A început frumoasa poveste a școlii online. Conform unui program bine stabilit s-a început predarea online. Zoom, whatsapp, messenger, teams au fost mijloacele didactice contemporane. Că tot se vorbea că școala românească nu dispune de mijloace active. În timpul școlii online s-a dispus de aceste mijloace numai că a lipsit o chestiune minoră: cum să evaluezi un elev? Pentru că dacă el este ascultat clasic există mijloace prin care să fenteze evaluarea. De evaluare scrisă nu putea fi vorba pentru că putea să copieze. Am ajuns la Asq unde a început epopeea “de ce nu ați trimis numai 2,3,5 dintre voi temele?Până data viitoare să le trimiteți “. Nici până în ziua de astăzi nu le-am primit. Și ne-am întors la iubitul nostru manual în care dacă, după copierea lecțiilor în caiete, mai trimitea câte un elev temele de acolo scrise era ca și pogorarea Duhului Sfânt și Doamne îți mulțumesc! Efectiv merita toți banii lumânarea aprinsă la biserică.
Cum povestea noastră cu școala online trebuia să ajungă la final nu putea să se încheie cu un final mai fericit decât încheierea mediilor. Se iau așa următoarele situații: 1. Participă elevul și fizic și serios are două note 2. Are o notă la școală și a fost prezent cu spiritul treci nota a doua media pe primul semestru 3. A fost prezent cu spiritul, dar nu fizic se trece media primului semestru. Dacă nu are medie de trecere se dă testare elevului în care a devenit briliant. Pentru toate notele părinții au trebuit părinții să-și exprime acordul. Dumnezeule, dar în toată povestea aceasta tovarăși profesori v-au folosit cursurile de perfecționare? Normal că nu. Despre rapoarte săptămânale și fișe de pontaj completate lunar nu este important. Și cum tot ceea ce v-am scris până acum nu este numai ficțiune pregătiți-vă dragi profesori suplinitori de examenul de titularizare unde nu sunt posturi titularizare care nu se știe când va fi, dar va fi cândva. Dacă stimabililor părinți, elevi, bunici și alte rude credeți că eu ca profesor nu îmi merit banii să știți că i-am donat în dezinteresul comunității pentru trecerea clasei celor care nu meritau să treacă sau să ia note prea mari. Cum am scris prea mult probabil ar trebui să mai las să mai scrie și alte persoane..Succesuri și să trăiți bine!

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: