Sportul


Zilele noastre ne aduc mai mult ca oricând nevoia de a practica sport. Mâncarea pe care o consumăm ne aduce în fața acestei situații de a încerca să evităm pe cât posibil anumite boli. Această problemă poate să fie combătută doar prin practicarea unui sport. Cineva spunea că și dacă faci zece minute mișcare reprezintă un plus față de cei care nu încearcă deloc. În primul rând pentru a practica alergarea trebuie să-ți găsești o locație. Dacă acel loc este ferit de agitația din oraș și ești înconjurat de pădure este cu atât mai bine. Mai departe recomandabil este să nu alergi singur. Trebuie să-ți găsești la început o motivație puternică pentru că atunci când te vei duce prima dată va fi foarte greu. Dacă dorești să faci o alergare de viteză nu vei rezista foarte mult. În momentul în care te decizi să faci alergare de rezistență este nevie să-ți găsești ritmul de alergat care trebuie să fie constant mai ales că treuie să știi să-ți dozezi efortul. După primul kilometru vor apărea durerile de gleznă, de articulații sau pur și simplu unul dintre picioare va amorți și vei alerga cu un picior practic pe care nu-l vei simți. Bineînțeles ideal este să ai îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată pentru că va lăsa urmări de dureri în special de glezne sau mai grave. De asemenea înțelegerea faptului că vei avea și zile proaste și că creșterea distanței în timp de alergat este foarte importantă. Foarte multe persoane în primii doi sau trei kilometri în momentul în care simt dureri preferă să se oprească fără să știe că după ce vor alerga cam încă unul sau doi kilometri toate durerile vor dispărea. Vei începe să gâfâi și de aceea important este să știi să respiri. Să nu încerci în nici un moment să alergi mai departe dacă nu reușești să-ți reglezi respirația sau dacă nu te vei simți bine . De exemplu dacă simți că te sufoci sau te deshidratezi teribil este nevoie să te oprești. Dacă alergi în natură să nu încerci să mai alergi după ce te-ai oprit. Unele persoane preferă acest lucru, dar este recomandabil să nu încerci pentru că îți va fi foarte greu să mai intri în ritm. Depinzi foarte mult de condițiile meteo, de faptul că aerul este mai mult sau mai puțin respirabil. Aceste chestiuni le vei învăța pe parcurs. Să încerci să alergi la distanță de cel puțin două zile ca să lași timp mușchilor să refacă. Când vei reuși să alergi mai mult în momentul în care te vei opri vei avea o senzație de satisfacție care nu se poate descrie în cuvinte. Îți va crește încrederea în tine și treptat dacă progresezi vei descoperi o altă latură a ta care nu credeai că există. Unele persoane afirmă că și nivelul umanitar al organismului va crește.
Nu consider că am spus un adevăr absolut și multe persoane mai mult sau mai puțin specializate s-ar putea să combată ceea ce am scris, dar eu așa reușesc ca să alerg. Mens sana in corpore sana !

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: