Nu suntem demni


Nu suntem demni de a scrie rânduri. Nu suntem urmașii demni ai lui Ștefan cel mare sau Mihai Viteazul. Nu suntem o voce în Europa. Nu avem o clasă politică. Nu avem coloană vertebrală pentru a ne cere drepturile. Ceea ce este cel mai grav este că există încă o contradicție în care regretăm perioada comunistă. Regretăm perioada României condusă de Nicolae Ceaușescu. Toată lumea avea loc de muncă cu toate că se lucra mai puțin. Chiar dacă se lucra mai puțin planul se realiza. Rafturile magazinelor erau goale, dar nimeni nu murea de foame. Mie dor să stau la cozi kilometrice pentru un salam de 44 de lei. Of ce mult aș vrea să mai pot învăța ca elev la lumina lumanarii. Să fie apa caldă mai rece decât apa rece. Să-mi asculte și mie telefonul Securitatea și în miez de noapte băieții ei veseli să mă ducă la anchetă. Vai ce iradiere drăguță mai primeau unii câteodată. Și femeile mureau din cauza avorturilor. De ce nu mai pot să mă uit la un “Bambi ” de 3 minute și să mai ascult discursurile pline de conținut inutil și absurd a lui Nicolae Ceaușescu floare, iubitul nostru conducător? Să mai vând și sticle și borcane sau hârtie. Să mai port măcar odată poeziile din comunista era despre geniul din Carpați. Să mai fie bătuți oamenii și torturați de Securitatea care veghează la prosperitatea clasei muncitoare. Voi cei care ați fost în mai multe orașe ale patriei în luna decembrie a anului 1989 chiar nu ați avut milă de noi? De ce ați vrut să ne dați o libertate cu care nici astăzi nu știm ce să facem cu ea? De ce ne-ati obligat să ne ducem la vot când noi nu știm să votăm decât ca Cetățeanul turmentat a lui Nenea Iancu Caragiale? Pentru clasa politică vă mulțumim totuși. Am primit chiar ce merităm. Sunt cinstiți, corecți și puși pe treabă. Nu este important că au dosare penale și sunt santajabili de băieții veseli cu ochii albaștri. Oricum Se ReInstaura democrația populară în România. Noi datorită conducerii statului nu avem în perioada coronavirus o stare de haos în țară. Noi avem de obicei haos în România. Diferența este că în anul 2020 este adus la nivel de artă.
Din punctul meu de vedere nu putem afirma că, nici în perioada comunistă nu a curs lapte și miere, iar acum cu atât mai puțin. Ceea ce nu știm încă mulți dintre noi că noi românii am făcut comunismul precum și perioada postcomunistă. În perioada comunistă dansam după muzica sovietică, iar în cea de a doua perioadă după muzica occidentală și americană. Oricum durerile tot dureri se numesc și în limba rusă și în alte limbi. Așa că dacă mai cauți vinovați popor român înjură că oricum crezi că nu te aude nimeni. Și dacă nu ți-a mai rămas nicio speranță somn ușor popor român! Oricum Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul se răsucesc în mormânt când te văd. Să nu te revolti când drepturile îți sunt încălcate. Somn lin și liniștit din partea Securității! Iar eu, umil, modest și inferior mă închin în fața Mariei sale Istoria și fie ca urmașii urmașilor noștri să ne judece!

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: