Zilele noastre fericite


În sinceritatea zilelor noastre, ne plângem de foarte multe lucruri. În primul rând, nu ne place locul de muncă și așteptăm ziua de vineri pentru a ne trăi, marea majoritate dintre noi sau zilele libere din timpul săptămânii pentru alte persoane, viața. Faptul că avem impresia că ne-o trăim și în realitate doar respirăm, este alegerea fiecăruia dintre noi. În altă situație ne plângem de familie, de soție sau soț, că nu ne tratează cu respect și atenție. Cu toate acestea, cărțile despre relațiile sănătoase și chiar parenting sunt vândute ca și pâinea caldă. Mai departe, ne plângem de fidelitate și devenind o pasăre foarte rară și nestemata, iar a fi moral în ziua de astăzi este catalogat ca o prostie. Oricum nu-și dau seama că de fapt cei care înșeală se mint pe ei și cel înșelat înșeală la rândul lui. Deci se distrug mai multe persoane din simplul egoism, narcisism și neștiind ca să comunicăm și să acordăm atenție partenerului de viață și respectul cuvenit. Ne plângem astfel, de răutatea oamenilor, de lipsa lor de sinceritate, de minciunea și falsitatea lor. Mulți dintre noi găsesc ascunderea propriilor frustrări în aceste trăsături și împrăștie de fapt ceea ce au în suflet. Nu mă miră astfel că, părinții nu mai sunt apreciați de copii decât ca ceea ce pot moșteni de pe urma lor și nu ca să le facă viața mai frumoasă. Să nu uite acești oameni că legile Universului funcționează cu efect de bumerang, primind ceea ce dăm, atunci când ne așteptăm cel mai puțin și de unde ne așteptăm cel mai puțin. Dacă totuși, anumiți oameni consideră că suntem săraci, atunci ideea mea de bogăție este diferită de a lor care sunt niște bieți anonimi, mai goi decât Adam și Eva la un loc. Poate că pentru aceste aspecte mai trebuie ca să fie educație, nu numai bani. Într-un final ne plângem că ne plângem despre alte persoane și că vremurile nu sunt cele mai bune.

De fapt aceasta este adevărata pandemie în ținutul carpato-danubiano-pontic, de a fi răi și de ne plânge de orice trăim. Dacă s-ar putea ca să lucrăm foarte puțin sau deloc și să primim salarii de mii de euro ar fi ideal. Personal cred că, a fi bogat în ziua de astăzi este ca să nu judeci sau să cataloghezi oameni, liberi în gândire tradus pentru cei cu ceva cultură, nu numai la nivelul cerealelor. Să apreciem locul de muncă, pentru că sunt oameni care nu pot lucra, familia, pentru că poate nu întâmplător am atras-o, oamenii în general, cu tot cu defectele și calitățile lor pentru că nici noi nu suntem perfecți. În locul răului, ar trebui și chiar ar fi drăguț ca să trimitem bine și foarte bine. De rău, se ocupă alte entități pe măsura priceperii și rezistenței noastre care le va putea trece. Totuși vremuri frumoase trăim, atunci când soarele zâmbește și nu ne deranjează ploaia că oricum va ploua. Atitudinea noastră față de viață face viața frumoasă sau urâtă așa că puțin optimism și detașare nu ustură ci chiar sunt indicate.

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: