O scrisoare


În vremurile vechi, când nu exista internet, oamenii trimiteau rândurile scrise printr-un plic, numindu-le scrisori. Mesajele urgente erau trimise sub forma unor telegrame.

Scrisorile de dragoste erau de multe ori parfumate, pentru a crește intensitatea sentimentelor celei care primește depesa. Formulările de început erau clasice “draga mea” sau “iubita mea”. În ziua de astăzi sunt înlocuite cu fă sau alte forme de nepolitete, dar apreciate în egală măsură de genul feminin. “Îți scriu aceste rânduri eu, iubitul tău, care se gândește la tine în fiecare clipă a existenței mele. Zeiță a gândurilor mele care, trezindu-mă ca roua firele de iarbă dimineața, imbujorezi a mea ființă cu fiecare surâs pe care mi-l acorzi. Seninul ochilor tăi, în care se oglindește și marea, tresar în mine un zbucium lin, pentru a-ți deschide calea inimii mele. Vorbele tale care izvorăsc de pe buzele tale, asemenea unor petale de trandafir aprins, mă fac ca să te doresc mai mult în fiecare clipă a existenței mele. Aș vrea să-mi acorzi un timp pentru a mă întâlni cu inima ta pentru ca sufletele noastre să se unească așa cum numai barzii pot spune. La ceas de seară să-ți cuprind mijlocul pentru a dansa iubirea întrupată de astri cerești. Încet să ne plimbăm prin iarba scăldată de lumina lunii și eu să mă topesc după fiecare sărutare a ta. De dorul tău, în fiecare clipă a existenței mele, cu fiecare zâmbet și bătaie a inimii mele..Pentru că toate acestea îți aparțin numai ție. Cu drag iubirea mea din urmă! Aștept răspuns. ” Cam așa se desfășura o scrisoare de dragoste sau amor în vremurile demult apuse și care nu se mai întorc. În zilele noastre o asemenea scrisoare poate ar părea demodată și aiurea și sunt alte metode sau fapte care cuceresc femeile.

Atât timp cât sentimentele sunt sincere și iubirea este apreciată la adevărata sa valoare de ambele părți, în egală măsură, nu contează atât de mult forma sa de transmitere. Dacă mai există și fidelitate și respect, relația dintre o femeie și un bărbat poate să fie sănătoasă în orice perioadă a oamenilor. Să ne iubim mult și frumos, dragi oameni cu sufletele curate!

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: