Manipulatorii


În viața noastră întâlnim foarte multe persoane și stabilim relații, de iubire sau de prietenie cu ele sau rămân la nivelul de cunoștințe. Ar fi nevoie, pentru binele nostru, să stabilim care sunt relațiile constructive și care sunt acelea distructive. Relațiile constructive ne fac ca să ne simțim bine, mai ales față de propria persoană. În schimb relațiile distructive ne fac ca să ne simțim inferiori și dacă este de iubire este cu atât mai prezentă suferința. Dacă se întâmplă ca să fie și abuz fizic sau emoțional arunci părerea despre noi este cu atât mai proastă.

O categorie importantă dintre relațiile distructive sau toxice, folosind un termen la modă, o reprezintă manipulatorii. Ponind de la cauzele pentru sunt manipulatori, ele pot fi multiple. Poate au avut traume în trecut ,frustrări, frici sau chiar la rândul lor au fost manipulați. Persoanele manipulatoare sunt foarte prezente, fie că sunt bărbați sau femei. Cunoscuți sunt unii bărbați care la început, o caracteristică comună manipulatorilor, ne sunt prieteni și pe măsură ce relația devine mai apropiată din punctul nostru de vedere, ne dăm seama că de fapt ei ne folosesc doar când au nevoie, când au ceva de plâns, de obicei nu le convin prea multe lucruri, și nu sunt niciodată de vină, chiar dacă greșesc, pozandu-se ca și victime. În momentul în care avem nevoie de ei binenteles că nu ne putem baza pe ei, invocând tot felul de motive, dar revin de fiecare dată când au ceva de plâns și chiar ajung ca să ne convingă de cât de răi putem fi, chiar noi, cu ei. De multe ori reușesc chiar ca să ne convingă să facem ceea ce vor ei.

În cazul manipulatorilor din relațiile de iubire, povestea este “cusută și mai bine cu ață albă “. La început totul pare ideal, scoțându-și doar părțile pozitive de care bineînțeles ne îndrăgostim. Fiind foarte egoiste și narcisiste ne dau impresia că sunt dorite și admirate de foarte mulți bărbați și că, de fapt, nouă ne fac doar o favoare că vorbesc sau se întâlnesc cu noi. Prețul începem ca să-l plătim și emoțional pentru că ieșirea nu este gratisa, din nici un punct de vedere, folosind și șantajul. Începe deja, destul de proeminent, rolul victimei, cauzat de multe persoane, ceea ce, dacă suntem sensibili sau buni la suflet, funcționează la perfecție. De asemenea persoanele acestea feminine pozează o anume libertate sau independență și dacă ne jignesc, voit sau nevoit, ne fac să credem că noi suntem de vină de orice. Sunt capabile ca să folosească propriile presupuse supărări ca și arme de șantaj emoțional, lucrând în același timp, și la a cunoaște cât mai multe despre noi sau reacțiile noastre pentru a le folosi în procesul de a ne manipula. Binenteles că ne joacă pe dansul ei, dacă avansam mult ca și timp, devenind până la urmă o relație extrem de toxică conștientă de persoana manipulatoare.

În cele din urmă manipulatorii, că sunt bărbați sau femei, urmăresc doar propriul interes și egoism, dovedindu-ne clar că suntem doar un umăr de plâns sau o variantă de iubire dintre atâtea presupuse altele. Recomandabil în cazul lor este ca să-i evităm și dacă se întâmplă ca să-i cunoaștem pe ei sau pe ele, să avem suficientă iubire sau stimă de sine pentru a ieși din aceste relații care sunt total neindicate. Oricum fiecare persoană , bărbat sau femeie, merită o relație în care să se simtă bine și să nu fie abuzat/a fizic, emoțional, psihic. Această situație se întâmplă numai dacă ne respectăm suficient și ne iubim suficient. În caz contrar, vă urez succes cu manipulatorii sau manipulatoarele !

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: