NimiculÎntr-o viață umană, încă de la naștere, căutăm să umplem golul cu care am fost înzestrați. Credem că depindem de obiecte și achizitionam obiecte, mașini sau haine. Cu alte cuvinte,cumpărăm și cumpărăm, tot ceea ce banii noștri pot să ia. De multe ori ne “vindem ” pentru bani și pentru plăcerile efemere. Trăim cu iluzia, că doar o altă persoană de sex opus de obicei ne poate umple acest gol și începem să iubim. Ne indragostim, iubim, suferim, ne indragostim și iar iubim și suferim și iar iubim. Plecăm în călătorii, vedem lumea pentru a vedea și alte locuri. Muncim pentru a pleca în călătorii de dimineața până seara. Facem sport, mâncăm sănătos pentru a arăta foarte bine și a ne iubi pe noi. Ieșim în natură, ascultăm păsări, ne jucăm cu animalele și achizitionam chiar unul personal. Avem copii, ne bucurăm de ei și de evoluția lor impusă în mare parte de noi.
Într-o zi însă ne dăm seama că nimic nu ne mai convine și vrem să schimbăm tot și tot nu este de ajuns. Pentru că în aceeași zi sau în următoarea ne-am dat seama că există un gol în noi pe care, oricât am incercat și am vrut, nu l-am putut umple. În acele momente constientizam nimicul adică indiferent de ceea ce avem totul este doar format din plăceri efemere. Nimicul dispare doar atunci când noi suntem în stare să-l hrănim cu iubirea sau cu respectul de sine. De aici pornesc sentimentele sincere și, în sens negativ, frustrările, furia și ura. Așa că, dragi cititori ale acestor rânduri, feriți-vă și fugiti de momentul în care nimicul se instalează. Odată instalat în suflet, nu va mai pleca până când existența fizică se va încheia pe aceste meleaguri și vom lăsa o grea moștenire următorului purtător fizic al sufletului nostru. Carpe diem interior uman!

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: