O poveste vaccinata sau un pamflet


A fost o dată ca în povești și este de un an de zile, o zi sfântă în calendar precum alta nu este. Nu este Crăciun și nu este Paști, ele sunt sărbători minore ,și nici măcar trecerea dintr-un an în altul. Este o zi despre frumos și care este veselă, în care sărbătorim o adevărată stare a fiecăruia dintre noi precum alții nu suntem. A fost fixată în calendar pentru fiecare dintre noi și are un ritual specific și chiar o urare, unică în lume, atât este de profundă.

În această zi, căci despre 15 mai este vorba, tot ceea ce a fost rău este dus și totul este bine. Încă din intrarea în această zi, la miezul nopții, fiecare credincios a fost obligat să iasă din casă. Ar fi fost frumos ca să se îmbrățișeze cu jandarmii și poliția locală pentru a sărbători libertatea. Mai departe, toți oamenii ar fi putut să arunce măștile pentru a le lua numai în spațiile publice unde, se pare ,că Covid cu valurile sale, încă mai umblă liber. Din acest moment oamenii adresează tradiționalul “A relaxat” la care se răspunde “Adevărat a relaxat”. Fiecare credincios este obligat ca să facă reuniuni cu multe persoane. Deci dacă credeam că am scăpat de corvoada nuntilor ei, aflați ,că nu am scăpat. De asemenea fiecare om,care a fost responsabil până acum și care a purtat masca pe bărbie sau sub nas, poate să se protejeze de Covid numai dacă vagabondeaza prin locuri neumblate de lume. Având în vedere, că totuși pericolul covidian nu a trecut, se organizează o competiție, care face parte din calendarul relaxării, unde se aleargă după vaccin, purtând numele de “Maratonul vaccinarii”. Dacă tot s-a dat liber la nunți și pentru a recupera decalajul și maratonul ține trei zile și trei nopți. Intervine aici, conștiința fiecaruia și dorința de îmbulzeală cu alți indivizi, mai ales că sunt multe frustrări acumulate în această perioadă de tristă amintire.

După trecerea zilelor de sărbătoare fiecare învățăcel din urbea târgului de pe râul Mureș se întoarce ,cu forțe proaspete, pentru “a ingrasa porcul în Ajun”, mă scuzați, la școală. Pentru diferite comunități încă, regizorii DSP pun în aplicare diferitele scenarii, în funcție de incidența prezentă pe comună. Roșu ,galben și verde sunt culorile noului steag din învățământ. Cum toate sunt frumoase pe aceste plaiuri chiar am văzut astăzi, într-una dintre plimbări, câțiva câini care purtau colaci în coadă și umblau chiar pe malurile Mureșului, răul părea din lapte, care erau din mămăligă. În aceste condiții avem și flori și avem și verdeață și chiar nu există niciun motiv pentru care să nu trăim bine! De restul ne ocupăm la toamnă când poate vine un alt val de stres covidian sau vreo altă tulpină. .Carpe diem până atunci!

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: